O nama

Znanje i vještine potrebne za obradu i šivanje kože naša je obitelj stjecala više od 90 godina.

Veliko nam je zadovoljstvo što gotovo jedno stoljeće kasnije, s istim entuzijazmom i ljubavi, pristupamo svakodnevnom ručnom radu i stvaranju unikatnih, ručno rađenih kožnih jakni i kaputa.

Ponosimo se svakom jaknom i kaputom koji napuste našu radionicu jer oni za nas nisu samo odjevni predmeti, već umjetnička djela stvorena kako biste u njima mogli uživati.

Naša tradicija kroz vrijeme:

  •  Franjo Jurišković i Stjepan Nemčić počinju otkupljivati i prerađivati sirove kože na području Svetog Ivana Zeline i cijele SZ Hrvatske. Obrađenu kožu prodaju većinom proizvođačima cipela, remenja, kožne galanterije i konfekcije na području cijele Republike Hrvatske.
  • Tomo Jurišković, Franjin sin, odlazi na usavršavanje zanata šivanja kože i pelc-velura u Beč. Tamo radi kao majstor-šivač narednih 15 godina.
  • Tomo Jurišković vraća se u rodnu Sveti Ivan Zelinu i pokreće vlastiti posao šivanja pelc-velura, kožne galanterije i kožne konfekcije.
  • Obiteljski posao nastavlja Tomin sin, Zoran Jurišković, a do sada stečeno zanatsko znanje usmjereno je u izradu kožnih jakni.
  • Zoran svoje znanje i vještinu prenosi na svog sina Tomislava, četvrtu generaciju majstora koji stvaraju prepoznatljive kožne jakne i kapute Thomas.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »