Novosti

O koži

Koža je prirodni i ekološki proizvod. Odjevna koža nastaje kao nusproizvod prehrambene industrije (ovca, goveda, koze ).  Kože se danas štave prema najstrožim ekološkim mjerilima, a za bojanje i lakiranje se upotrebljavaju boje uglavnom na bazi vode.

Također je gospodarski učinak te grane industrije golem.Tisuće radnih mjesta posredno ili neposredno ovise o kožarskoj industriji (kožarstvo, obuća, galanterija, zaštitna odjeća i sl.). Odjeća od kože rado se nosi u cijelom svijetu od najstarijih vremena. Mikroklimu koja se stvara ispod kože još uvijek nije moguće proizvesti umjetnim materijalima.

Koža ima izvrsna termička svojstva s time da zadržava toplinu a propušta znoj i vlagu. Trajnost i ljepota tih proizvoda je mnogostruko veća nego kod umjetnih materijala (razna pletiva od umjetnih vlakana).

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »